2020-04-14
其實呢個牌子我都係最近先至聽講過,都見到幾多網友推介🥰 唔知點解呢排好想食蛋糕,所以就係咁喺度睇蛋糕post,今次試咗幾個細 (10cm)嘅,有朋友話大嘅好食d😯.雙重朱古力🍫🤤🤤🤤 個人覺得呢個係四個蛋糕之中最好食嗰個😋朱古力味好濃,入邊仲有朱古力慕絲,上面嘅朱古力脆脆好似一款日本零食咁,整體來講個蛋糕唔算好甜,我鍾意佢朱古力味濃得來又唔會太甜,有少少朱古力嘅特別苦澀味(因為我平時都食開80%以上黑朱古力🤣).香濃開心果🤓 見到佢個櫃嗰度寫住話人氣就試咗,覺得個蛋糕都幾得意,有淡淡嘅開心果味,仲有啲果仁喺度,食落去個層次都幾豐富💁🏻♀️.盛莓藍蝶🦋嗰陣見到呢個蛋糕個名,覺得好優雅😍上面擺咗好多莓類,我估藍蝶應該係代表蝶豆花?🤔.英國伯爵茶☕️伯爵茶呢個嘅裝飾好靚💕 個蛋糕好似紳士一樣咁低調,上面有伯爵茶忌廉,仲有馬卡龍,打卡一流!蛋糕切開左之後仲見到有忌廉,佢哋嘅忌廉幾好食,奶味濃又唔會好heavy ,做下午茶幾啱😌
雙重朱古力🍫🤤🤤🤤
香濃開心果🤓