2020-04-07
🦐 泰式大蝦炒金邊粉 HK$69 (原價HK$138)大蝦嘅蝦真係好大隻, 金邊粉份量都算幾多。不過味道比較淡,而且比較乾。.🥢 惹味拼盤 HK$46 (S) (原價HK$92)細嘅size就每款小食有兩件,分別有豬頸肉、青檸雞槌、炸蟹鉗、魚餅、泰式蟹棗。 個人比較鍾意食豬頸肉,因為好香。😂 我覺得青檸雞槌,食唔到青檸味我,都係睇返個menu,打食評先發現。.🥥 白冬陰功 · 南薑椰奶雞湯 HK$41 (原價HK$82)有啲人會比較中意飲白冬陰功湯,因為椰汁比較多,所以飲起黎相對傳統嘅冬陰功滑啲酸啲,而且無咁辣。.🥛 泰式奶茶奶凍 HK$24 (原價HK$48)面頭有少少配料,椰子片同珍珠。大家諗起泰式奶茶一定覺得好甜。😘 不過竟然佢嘅泰茶味道係比較濃郁。我自己中意茶味,所以幾驚喜。.🥭 泰式芒果糯米飯 HK$39 (原價HK$78)糯米飯其實食少少都好飽。餐廳個椰漿嘅份量剛好,不會太多令到你好甜。😂 因為平時食開泰國會好多,雖然好似好慷慨,但係會好甜。😉 整體不過不失。--📌上網訂位,不同時段不同優惠。另收原價加一服務費。套餐及飲品未能享有計算優惠。
🦐 泰式大蝦炒金邊粉 HK$69 (原價HK$138)
🥢 惹味拼盤 HK$46 (S) (原價HK$92)
🥛 泰式奶茶奶凍 HK$24 (原價HK$48)
🥭 泰式芒果糯米飯 HK$39 (原價HK$78)