2019-06-13
約了朋友在旺角吃晚餐, 行過見到粒粒果甜品店的甜品很吸引, 見還未到時間吃晚餐, 就不如入去試下這裏的甜品先! 點了兩款賣相非常精美的甜品,水果星球$42, 香芒之戀$48。水果星球配芒果西米~ 水果星球的賣相真是特別有趣, 每粒入面都有不同的水果, 例如芒果,西瓜和奇異果等等。 晶瑩通透 的水果星球配入口香甜的芒果西米, 夏天消暑一流呀!香芒之戀~ 吸睛度極高, 面層有鮮豔奪目的拉花設計, 入面有芒果味的沙冰, 士多啤梨和蘭香子, 入口味道甜美口感豐富。這裏除了精美好味的新式甜品之外, 還有中式甜品,窩夫, 台式芋圓等等可供客人選擇。今次點的兩款又靚又好味的新式甜品, 用嚟打卡一定呃到好多like! 下次我會再來這裏試下其他不同款式的甜品, 特別是牛奶小方, 相信味道也很好的。