2019-07-29
出發去觀瀾湖玩之前,我同肥🐽決定醫好左肚皮先,廢事上到去要周圍搵野食啦近近地就去左「FOOD COMBO」,離小巴站都只係10分鐘既路程.餐廳裝修以簡約和風為主,面積不大,但都可以容納約三十人。雖然我地係第一枱客,但坐低過不久已有不少客人進入,睇黎十分受歡迎呢.餐牌以套餐形式選擇,共有7款定食,每SET都有沙律,餐湯,生果,小食同西式主料理。每SET既份量都設計得恰到好處,吾會過於飽肚而且講求均衡飲食,呢點真係要大讚! 另外,仲有自助飲品吧,可以隨意添飲。飲品吧提供三款飲品,一熱兩凍,分別係鮮薑紅棗桂圓杞子水,凍薄荷鮮橙水同凍檸檬茶。特別中意杞子水,薑糖味偏重飲落好暖胃,不過就甜左少少.三文魚煎得好有水準,肉質幼嫩又吾乾身,魚皮亦帶黎香脆既口感,再加入少少海鹽同黑椒作調味,令三文魚整體味道得以提升底部仲有綿綿薯蓉同粒粒粟米,既可作配菜又可填肚,不錯炸雞粒咬落酥脆,而且炸粉好薄,表面淋上沙律醬,令人一食愛上.以火箭菜,紅菜頭,紅蘿蔔同黑醋作為沙律。紅菜頭口感似啫哩般滑溜,淋上黑醋,既開胃又健康。.蕃茄湯濃稠度頗高,以鮮蕃茄攪拌而成,味道天然,吾係罐頭開出黎果d最後有西瓜,蜜瓜同無籽提子
炸雞粒咬落酥脆,而且炸粉好薄,表面淋上沙律醬,令人一食愛上
蕃茄湯濃稠度頗高,以鮮蕃茄攪拌而成,味道天然,吾係罐頭開出黎果d最後有西瓜,蜜瓜同無籽提子作為一餐嘅完結
葡汁嘅椰奶香好濃郁,而雞扒SIZE如一個手掌般咁大,煎至外脆內嫩,更KEEP住左水份,大讚
泰式炸魚餅口感好似魚蛋般彈牙,香茅味重,配上泰式辣醬食,好惹味
全家福