《Room 3 - 尖沙咀》估唔到平時幫襯開既酒吧都會有下午茶供應😎平時我一般都係Happy Hour時同朋友過黎飲番杯cocktail,今次早左黎可以趕得上食佢地個下午茶Tea set🤓$598/2位既set 一共有九樣精美既茶點,入面仲包括左兩杯Room 3 既signature cocktail 🍹 入面既點心都唔淨係得甜品架,仲有不少味道特別既咸點,我個人覺得都幾值得一試😉重點係酒吧入面打卡位好多,輕易就可以影到不少靚相☺️💁🏻‍♀️Starter🔹Caviar Crab Meat Tart頭盤入面既其中一款點心係蟹肉魚籽撻,個撻皮酥脆有牛油香,上面既蟹肉絲咸咸地都幾鮮味🔹Seafood Salad in Tomato個蕃茄食落幾香甜,配合蟹棒蝦肉牛油果沙律既味道都幾特別,又咸又甜既感覺我一向都幾喜歡的🔹Cheesy Tempura Prawn本來唔知浸住既係芝士醬,仲以為係沙律汁添,但原來個味道都幾rich,有啲似用黎點nachos 既芝士汁,個炸蝦外脆內軟,點埋個汁食都幾濃味💁🏻‍♀️Mini Mains🔹Wagyu Beef Patty Toast咁多樣點心我就最喜歡呢一款啦,
《Room 3 - 尖沙咀》
💁🏻‍♀️Starter
🔹Caviar Crab Meat Tart

🔹Seafood Salad in Tomato

🔹Cheesy Tempura Prawn

💁🏻‍♀️Mini Mains
🔹Wagyu Beef Patty Toast
咁多樣點心我就最喜歡呢一款啦,和牛漢包三文治入面夾住豬扒汁同少少芥末,肉汁鮮嫩十分惹味,建議襯熱食

🔹Lobster Meat Tossed Cold Udon
呢個白汁凍烏冬都係其一我幾喜歡既主食,入面有不少龍蝦肉同蟹籽,睇落細細份,其實兩個人分都有點creamy 的,份量剛剛好

🔹Salmon Steak in Tangy Sauce
三文魚扒炸得酥脆,食落香口,個汁有點似他他醬,入面仲有三文魚籽同埋椰菜絲添,感覺就好似食緊另一款白汁沙律咁,都幾開胃的

💁🏻‍♀️Sweets
🔹Japanese Roll Cake
呢款紫色既蛋糕係葡萄味的,口味偏甜,可能我比較少食水果口味既卷蛋啦,我都係prefer 雲尼拿朱古力呢啲classic 口味多啲

🔹Red Bean Daifuku
淨係睇個樣,以為係芝麻餅來的,原來個質感有啲似糯米糍,食落軟淋淋而且幾香紅豆蓉味,咬落香甜,算係幾日式既和果子,配熱茶應該幾match

🔹French Toast Waffle
法式多士個糖漿食落都幾甜膩,建議放到最尾先食,質感鬆軟香口,係甜左少少🤏

💁🏻‍♀️Signature Cocktail
🔹Anana Epice
兩杯cocktails 個外型都好打卡able,呢杯睇落係黃橙色做主色,味道偏向熱帶風味,有菠蘿同少少柚子既香氣,比較fruity 易入口

🔹Empres
我呢杯上枱時都幾震撼架,用個月光寶盒裝住杯飲品,旁邊仲有假花做裝飾,用黎打卡一流呀,味道方面,明顯飲到陣陣既紫蘇同青檸味,飲杯清新無咁甜,啱曬我🫶🏻
2024-08-07