2020-10-10
餐廳:Vibes the place (薄扶林)地址:薄扶林西營盤第一街112號地舖喺忙碌嘅生活當中,你又有冇一個機會停低飲杯野relax下呢?一入到咖啡店已經感受到靜心、放鬆嘅感覺🧘,咖啡店嘅格局舒適得嚟又有空間感,大部分嘅凳係用樟木頭同樹化石去造成🌴,分別有袪濕同消除負能量嘅作用;除咗有純素生酮食物之外,亦有頌缽可以比你體驗,享受一下由佢產生出嚟嘅震頻感覺,加上不定時搞唔同嘅工作坊,簡直係一間非凡咖啡店☕️佛卡夏滋堡Focapattio Keto Bread Impossible burger $138係全素整嘅Impossible Meat Burger🍔!用上咖啡店特製嘅「impossible meat」同秘製醬汁,仲有新鮮嘅蕃茄🍅同沙律菜🥬,真係唔講都唔知佢係全素。麵包係用唔同嘅seeds包括亞麻籽整成,烘烤得好香脆😋,而呢舊「肉」好juicy,無論味道同口感都好似肉嘅質感,完完全全可以呃得到人🤣,素食者有福了😎高山茶 $78用上希臘高山植物🌿,包括佢嘅茶葉同莖,有助改善呼吸道系統、抗氧化同抗炎等作用👍🏼,由摵開高山茶放入茶壺,到沖洗茶葉、浸泡等都係交比你自己做哂,係過程當中仲
地址:薄扶林西營盤第一街112號地舖
係全素整嘅Impossible Meat Burger🍔!用上咖啡店特製嘅「impossible meat」同秘製醬汁,仲有新鮮嘅蕃茄🍅同沙律菜🥬,真係唔講都唔知佢係全素。麵包係用唔同嘅seeds包括亞麻籽整成,烘烤得好香脆😋, 而呢舊「肉」好juicy,無論味道同口感都好似肉嘅質感,完完全全可以呃得到人🤣,素食者有福了😎
高山茶 $78
用上希臘高山植物🌿,包括佢嘅茶葉同莖,有助改善呼吸道系統、抗氧化同抗炎等作用👍🏼, 由摵開高山茶放入茶壺,到沖洗茶葉、浸泡等都係交比你自己做哂,係過程當中仲可以享受過程,係一種治癮、靜心嘅活動💕,都市人啱哂呀😚