2010-06-22
今天天氣實在太熱, 行完一身汗, 又到回程時候, 趕船前先去shelly食件cake飲杯茶過一過冷河先地方非常細小的店舖, 坐的不多, 好彩我同朋友一入去便有位, 不用等我之前已來過一次, 同行朋友就第一次幫襯, 上次吃過豆腐cheese cake, 清清地幾好味, 今次要吃第二款, 我就點了芒果乳酪cheese cake, 朋友點了莫卡cheese cake芒果cheese cake, 不會太酸, cheese味太不濃, 所以不會太漏, 蛋糕上有一小撮紫色既cream, 應是薰衣草制成 朋友的莫卡cheese cake, cheese味rich好多, 都好好味, 而且兩件餅的餅底都好好食, 不鬆散, 非常good坐在這裡, 靜靜地嘆件cake十分舒服, 與假日的南丫島街上, 滿街是遊人, 成了對比, 不過如果地方可以再大一些便更好, 坐也可以坐得舒適一點