2015-05-13
完全冇諗過會入U食飯, 原本只係約人响九龍塘食, 但呢個商場真係超多人, 佢大極都接收唔哂咁多人, 未夠七點已經間間排哂長龍, 完全係唔知要等幾耐, 當join埋個fd後, 佢見到咁多人都怕怕, 於是提議去附件間U食飯, 其實我唔係讀果間U, 所以唔會諗到可以當U入面d餐廳都係普通食肆, 照入去食, 而且冇人理你係咪返學, 原來好多人都係入去食飯的, 當然唔係去佢地飯堂食啦~ 佢入面另外仲有食西餐同中餐的餐廳, 由於今次得兩個人, 當然係食西餐啦~上到去, 真係舒服, 冇乜人, 燈光暗暗地, 環境又靜, 可以慢慢坐, 慢慢吹水.............是日晚餐雖然唔多, 只有幾款, 咁橫掂都未食過, 食乜都冇所謂啦~ 就叫一個意粉, 一個薄餅share食~由於客人唔多, 所以我覺得廚房人手都唔會太多, 可謂慢工出細貨, 但你一路吹水一路等, 都唔算好耐, 但個薄餅真係耐得太緊要, 忍唔住都要追追~ 燒雞什果薯仔沙律薯仔粒仲大粒過d雞, 唔講真係唔知有雞粒, 因為真係超細粒~ 沙律醬的份量都幾好, 唔多唔少, 而墊底d菜都夠新鮮~ 椰菜花忌廉湯 + 蒜茸包蒜茸包好香好脆, 又暖暖
燒雞什果薯仔沙律
椰菜花忌廉湯 + 蒜茸包
個湯比我想像中稀好多, 感覺上忌廉湯係杰身, 但佢稀得太過份, 而且唔重忌廉味, 椰菜花味都唔多覺~
巴西燒菠蘿豬扒配意粉
菠蘿燒過係特別甜, 而豬柳唔駛講都夠哂林, 又唔會太肥, 意粉林度適中, 不過份量太少, 女仕還勉強夠食, 男士應該會唔夠飽~
法式迷你田園薄餅配香辣薯角
呢個我反而鍾意食薯角多過個薄餅, 因為薯角夠熱又夠脆, 而個薄餅面果d全部係彩椒同菜粒, 齋咗d, 同埋食完好勁胃氣~
凍檸茶
雖然未收舖, 但收銀要埋數, 所以提前要客人埋單, d侍應都好客氣, 只解釋要先埋數, 可以繼續坐, 但好多都唔好意思, 埋完單之後都走, 廢事阻人收工啦~
今次真係意外驚喜, 雖然話唔係咩特別, 但真係一個吹水好地方, 今次係朋友帶我嚟, 下次我可以再帶其他朋友嚟試下~