2021-04-26
出旺角做野,但下午有一段時間既空檔,又冇咩好行,於是就係登打士廣場選左一間cafe 坐。餐廳環境好大,屬有情調既光線,有D客人玩緊board game,有D睇緊ipad,我都叫左個餐睇住手機慢慢hea。叫左個香草白汁龍利柳螺絲粉配蜜桃紅茶。即叫即整,上菜時店員都有提醒我小心熱,真係連隻碟都好熱,新鮮滾熱辣。 龍利柳外皮炸得超脆,仲差唔多手掌咁大,裡面既魚肉嫩滑同柔軟。醬汁好多,芝士可少少拉絲。望落平平無奇,但份量同味道我覺得都乎合價錢。最緊要係佢唔會趕人走,俾你慢慢做自己野或者玩下board game。蜜桃紅茶比預期中冇咁甜,可能係熱飲既關係,飲落都有紅茶同蜜桃香味,都夠濃唔係水稀稀。雖然宜家有五花八門既打卡café,但人潮太多,好多時都限時。所以如果真係需要hea得耐既,呢類型樓上café 仍然都係一個唔錯既選擇。望下個街景食下野做下自己野,咁就夠鐘去會合返朋友。
叫左個香草白汁龍利柳螺絲粉配蜜桃紅茶。