離開銅鑼灣過少少,就係相對寧靜又小人啲嘅天后,搵到一間細細間嘅居酒屋,見價錢都唔太貴,就即管試一試佢。☀️☀️炎炎夏日,點都要飲番杯凍飲解暑,打完風嘅一日熱到好似40度咁,呢度有幾杯可愛嘅特飲,上面有一隻熊仔冰,超級可愛,我個杯凍綠茶牛奶,上面嘅熊仔冰就係由牛奶雪製而成,不過上枱冇耐就沉咗落水底🤣🤣🤣除咗壽司主食同沙律前菜,我哋叫咗今餐嘅必選推介,就係「石燒厚切和牛」,味道相當之好食!和軟熟、幾乎入口即溶,而且客人可以自己喺石燒上面稍為烹調,自行決定點餐廳提供嘅三款醬料,分別係芥末、醬油、蔥油、以及炸蒜片。我自己就最喜歡蔥油配搭和牛,切碎咗嘅蔥粒咬落去同和牛相輔相成,口感一流!依間餐廳無論環境、侍應嘅態度、同埋嘢食嘅質素,都好值得再次光顧,最值得推介嘅係打卡熊仔飲品,女士們一定好鍾意!