2022-03-31 175 瀏覽
呢間都係我近期bookmark左好耐既小店,「小」字絕對係重中之中🤣,得八個座位🥲我同豪哥等左粒幾鐘先入得去,真係久違既熱血沸騰!🥵🥵不過裝修精緻,最重要係咖啡師面對面係你面前沖咖啡、整野食,都真係另外一種享受!Aeropress tonic(50$)講起咖啡師既表演,不得不提呢杯tonic!先將咖啡粉與熱水攪拌混合,採用aeropress既手法用大大支壓筒去加壓,再倒上soda水,切開新鮮既檸檬,輕輕用兩指一mit,滴出檸檬🍋汁。最後與兩大塊冰塊輕輕打圈攪拌,療癒感十分!非常值得一叫!味道當然一級棒啦!Dirty(跟餐)鮮奶與杯從冰櫃拿出,凍氣逼人,當然與espresso既熱度對比十足啦~楓糖漿鬆餅🥞配飲品(80$)只能說蛋味十足,味道不俗,特色就係同我塊面一樣大🤣🤣,但就是沒有食落去嘩嘩聲既感覺,不要有太大期待,就是鬆餅啦~🤣🤣藍莓醬芝士蛋糕(50$)芝士蛋糕比坊間既更滑,味道不俗。

Aeropress tonic(50$)

Dirty(跟餐)

楓糖漿鬆餅🥞配飲品(80$)

藍莓醬芝士蛋糕(50$)

芝士蛋糕比坊間既更滑,味道不俗。

楓糖漿鬆餅配飲品
藍莓醬芝士蛋糕