2010-01-16
平時返工多數茶餐午飯,放假行銅鑼灣唔食茶記上左pizza hut~~雖然餐牌有好多茶餐選擇,但上得pizza hut無理由唔食pizza同意粉,試左個價值$74嘅總廚推介,有湯,有pizza/飯/意粉,仲有野飲同甜品!湯方面要左三文魚湯,有驚喜,唔係三文魚碎,係大大片三文魚,正!主菜就要左個卡邦尼汁焗豬扒意粉,一埋到枱已經聞到香味,豬扒應該係先炸過再淋汁焗,淹得又入味,之前覺得卡邦尼汁好淡,而家加埋啲蒜味就無咁"寡",唔錯嘅配搭!飲品方面雖然我最鍾意飲鴛鴦,或者拆開奶茶咖啡,但汽水免費無限添飲呢下野就令我轉飲鴛鴦汽水~~上埋個甜品朱古力慕絲,伴碟唔講,面頭有層偏苦嘅朱古力粉,下面啲mousse就又甜又滑,先苦後甜,好鍾意!總結成餐值95分!環境方面卡位同二人多特別多,適合情侶約會~~
總結成餐值95分!
環境方面卡位同二人多特別多,適合情侶約會~~