2018-09-10 45 瀏覽
同屋企人去開銅鑼灣行街,要搵野食,識搵就梗係要去時代廣場後面既耀華街啦!百樂商場入面就全楝都有好野食!咁岩屋企人想食泰國菜,見到呢間Milu係2樓,係新開既,不過望落坐得幾舒服,咁就膽粗粗入去試下!環境好舒服,好寬敞,張檯大大張咁!仲有d Graffitti,好有特色後尾先知d檯咁大張原來有原因,因為碟碟餸都大大碟,張檯細d都擺唔哂啦!食物選擇好多,樣樣都咁吸引基本上想得出既泰國菜都食得到價錢黎講都十分之合理仲有好多明爐煮食!好想飲冬蔭公湯,但侍應哥哥介紹椰汁雞仲正,即刻轉左太,真係無介紹錯!下次再飲冬蔭公公啦!傳統小食唔少得,飲品選擇都好夠先黎一杯龍眼冰,真係有龍眼肉係入面,真材實料,清清地,唔會太甜,夠哂冰凍仲要大大杯,唔會唔夠喉屋企人叫左呢杯椰子汁個杯夠哂靚!椰子汁甜度剛剛好,係自然既椰子汁唔會話甜到入唔到口個d飲品已經夠正主菜黎喇椰子雞湯,賣相已經夠哂吸引,仲要未飲已經聞到椰子香味!味道都超級正,酸酸甜甜,又有少少微辣,椰子味濃,真係好好飲!d雞亦都好滑,唔會煲到老哂再加埋d菇同配菜,真心勁好飲之後上左一碟青咖哩軟殻蟹!真心估唔到青咖哩都可以成為我既最愛平時都唔太喜好咖哩因為屋
百樂商場入面就全楝都有好野食!

環境好舒服,好寬敞,張檯大大張咁!
仲有d Graffitti,好有特色
後尾先知d檯咁大張原來有原因,
因為碟碟餸都大大碟,張檯細d都擺唔哂啦!

食物選擇好多,樣樣都咁吸引
基本上想得出既泰國菜都食得到
價錢黎講都十分之合理

仲有好多明爐煮食!

傳統小食唔少得,飲品選擇都好夠

龍眼冰

仲要大大杯,唔會唔夠喉

椰汁冰

屋企人叫左呢杯椰子汁
個杯夠哂靚!
椰子汁甜度剛剛好,係自然既椰子汁
唔會話甜到入唔到口個d
飲品已經夠正

椰汁雞湯

主菜黎喇

椰子雞湯,賣相已經夠哂吸引,仲要未飲已經聞到椰子香味!
d雞亦都好滑,唔會煲到老哂
再加埋d菇同配菜,真心勁好飲

青咖哩軟殼蟹

之後上左一碟青咖哩軟殻蟹!
真心估唔到青咖哩都可以成為我既最愛
平時都唔太喜好咖哩
因為屋企人鐘意食而叫!
但係呢隻咖哩甜甜地,仲要甜得黎又勁香咖哩味,d軟殻蟹索哂d咖哩汁,真係超級入味!
本身係配蒜蓉包,因為無哂,所以配薄餅,都一樣咁好味,稍有不足就係薄餅不太多,最後多左既咖哩有少少浪費

無論係椰汁雞定青咖哩,都有火爐熱住,
可以慢慢嘆,夠哂熱

生菜肉碎包

最後仲有生菜包,泰國菜必食之一
對我唔太食得辣既人黎講係辣既
對我屋企人黎講,係正既!
好正宗既生菜肉碎包,調味適中,生菜都好新鮮,所以即使辣,我都食左2件

呢間泰國餐廳真係性價比高,
可能新開,仲係唔太多人
以佢既價錢同質素,我相信會越來越多人去食
2018-09-10
龍眼冰