2015-09-10 1887 瀏覽
今次約左6個朋友,朋友們都住九龍區,諗唔到食咩就一定會openrice,朋友們好好就提出左韓國菜,咁範圍當然收窄了吧。而歡喜試新野的我,見到Deli2呢個名比較陌生,就膽粗粗就帶同朋友一起去試喇。Deli2都有點難搵,但當天梨滿園的同事就教我地到銀城廣場,格離有條巷仔,如果你怕會有曱甴就唔好行果條巷仔喇,但真係非常之快既,穿過條巷轉右就係Deli2喇。我地一坐低就比左8碟前菜我地,有:波菜x2/大豆芽/魚仔/泡菜/薯仔/南瓜/酸蘿白跟住我一般慣例,鍾意問staff有咩介紹or今日有咩正.(serve我地果個Staff好似韓國人,著黑suit的,佢服務態度非常好,我地問左好多問題佢都好有耐性的答我們,我們都有點“煩”,就像問題少女般)她介紹我們的醃牛肋骨及冇醃牛肋骨,我們都點了,反正我們都是牛控。先介紹醃牛肋骨: 味道足夠,牛亦非常新鮮,肉質有咬口。冇醃牛肋骨:本身牛的鮮味非常好,不用沾醬,但staff建議食法, 用生菜包面豉醬一起吃,一起吃生菜的爽口+牛鮮味!非常和味!還點了牛舌, 一般的牛舌都,像咬不開的像膠,這牛舌還不錯。生牛肉: 牛是我一向至愛, 但我初時見到鮮紅色的牛難免有點怕
今次約左6個朋友,朋友們都住九龍區,
諗唔到食咩就一定會openrice,
朋友們好好就提出左韓國菜,
咁範圍當然收窄了吧。
而歡喜試新野的我,見到Deli2呢個名比較陌生,
就膽粗粗就帶同朋友一起去試喇。
我地一坐低就比左8碟前菜我地,有:
波菜x2/大豆芽/魚仔/泡菜/薯仔/南瓜/酸蘿白
跟住我一般慣例,鍾意問staff有咩介紹or今日有咩正.
先介紹醃牛肋骨: 味道足夠,牛亦非常新鮮,肉質有咬口。
醃牛肋骨
冇醃牛肋骨
還點了牛舌, 一般的牛舌都,像咬不開的像膠,這牛舌還不錯。
牛舌
生牛肉: 牛是我一向至愛, 但我初時見到鮮紅色的牛難免有點怕怕呢.
但他們跟雪梨/生蒜/生蛋黃/麻油 混在一起,絕對非一舨的味道,好味!
生牛肉 混合
生牛肉
醬油蟹
濟州五花腩
2015-09-02
2 分鐘 (堂食)
冇醃牛肋骨
牛舌