2009-10-24 16 瀏覽
住喺南丫島兩年,見就黎搬走,所以要試所有未食過的食店,眼見假日這間cake shop都爆滿人,一直都未有機會嚐下,今日day off,島上好少遊客,終於可以俾我一試,一試就愛上... 豆腐cheesecake:本身很愛cheesecake,也愛豆腐,兩者混合原來好味得好緊要!豆腐味很香濃也很軟滑,但絕不會蓋過芝士味,餅底也不是一般的消化餅,是比消化餅更香更脆的!一試難忘,蛋糕其實細細件,只要幾口便吃完,我真有衝動再吃多件呢! 藍莓 new york cheesecake:整件蛋糕都佈滿藍莓,口感當然十分出色,濃濃的藍莓味,加上硬度適中的cheesecake,慢慢於口中溶化,真係會令人甜到入心!相信我會搬走前再食多一次這麼有心的蛋糕,以後就好難有機會再隨時食了!

Tofu cheesecake
Bluberry new york cheesecake