2018-07-02 1981 瀏覽
星期六晚冇住家飯食, 一個人上網搵嘢食,睇睇有咩優惠, 搵到呢間酒店自助餐竟然做到半價…… 計過數即係三百蚊唔使可以食到自助晚餐實在令人驚喜, 同埋註明有即開生蠔,喺香港真係好難得! 佢哋嘅晚餐有兩輪時間, 第一輪開始時我還未放工, 於是經網上預訂第二輪(20:15~22:00)。於當天晚上自助餐開始時間早十分鐘去到,已有數十人聚集餐廳門外等候排隊入座,就坐後梗係試下即開生蠔先啦!有師傅即開每人派兩隻,魚生只得兩款, 惟獨小弟只愛吞拿魚, 咁佢哋又冇所以冇去攞,可能口味關係~感覺到呢款生蠔比一般嘅咸,就算頗為愛吃生蠔的我前後都只吃六隻便算了。其他海鮮/冷盤都不外乎例牌貨色,反而極力推薦一款熱食~葡式燒乳豬。皮脆肉嫩,不過食得多會有膩嘅感覺, 所以都係「量入為出」。另有一款熱食, 酒店自助餐都用佢做賣點嘅大虎蝦,實在不敢恭維。 唔知係咪用嚟做賣點預先煮咗好大量,只感覺成隻蝦都淋曬, 蝦肉有一點點霉霉哋,燒牛肉頗有咬口~ 要嚼好多下先咬得哂,但未至於柴皮囉! 其他熱暈有雞、牛、魚、咖哩、飯、炒米粉、燴意粉,仲有即淥粉麵檔,算係好多嘢食!甜品選擇亦算多, 加上「H記」雪糕有六款,唔算 失禮。

甜品選擇亦算多, 加上「H記」雪糕有六款,唔算 失禮。👍 自助飲品就係即磨機啡同埋自沖熱檸茶,仲有兩款浸咗生果嘅水,當晚係哈密瓜同菠蘿, 不過相信呢兩樽水都浸咗兩輪幾粒鐘嘅自助餐,斟過嚟飲只有好淡嘅果味, 感覺有啲騎呢!
順帶一提, 呢度個場都算叫大, 大小枱加埋都應該 接近100張, 但係連埋captain、伙記都好似不出五人, 所以問嘢、叫嘢要預咗畀少少耐性等候, 但總體嚟講,如果有網上預訂優惠價錢, 都可以值得一試, 畢竟300蚊有找可以食到自助晚餐, 仲要有即開生蠔食,講出嚟都「嚇得下人」, 但食物質素真係視乎各人口味感受而分高低!
即開生蠔
即開生蠔
大虎蝦、 葡式燒乳豬
葡式燒乳豬
各式凍切肉
即磨咖啡
2018-06-30
3 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動