2024-10-23 244 瀏覽
想食叉燒又想食菠蘿包,呢度一次滿足晒我呢兩個願望。不過今次呢個並非一般的菠蘿包🍍🍞!點了Trio Set,包沙律、一份三文治和飲品。沙律醬見到有𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙫𝙞𝙣𝙖𝙞𝙜𝙧𝙚𝙩𝙩𝙚 𝙙𝙧𝙚𝙨𝙨𝙞𝙣𝙜 。從來冇諗過咖啡可以做沙律醬,好奇下點咗。咖啡醋酸酸地,食同聞都有淡淡的咖啡味,仲有少少咖啡渣口感添。味道都OK嘅,幾得意。好奇的人可以一試。至於三文治揀咗叉燒菠蘿包 𝘾𝙝𝙖𝙧 𝙎𝙞𝙪 𝙋𝙤𝙡𝙤 𝘽𝙪𝙣 👍🏻👍🏻。自家製的菠蘿包皮幾脆唔錯🥰。特別鍾意佢配料加咗洋蔥醬、醃黃瓜、炸紅蔥頭和濃縮黑醋汁,中和叉燒肥膩之餘又中西合璧。不過叉燒偏瘦,如果半肥瘦會更好。服務就standard,server 都幾cool冇笑同冇出聲……可能係要營造返經典港式茶餐廳的氣氛? 🤔🏷️ 𝘚𝘶𝘪𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘧𝘰𝘳 𝘢𝘭𝘰𝘯𝘦 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩, 𝘤𝘢𝘴𝘶𝘢𝘭 𝘮𝘦𝘢𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘰𝘭𝘭𝘦𝘢𝘨𝘶𝘦𝘴 / 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘴______________#roamardtheworld_hk #roamardtheworld_food #roamardtheworld_hkstyle

點了Trio Set,包沙律、一份三文治和飲品。

______________

#roamardtheworld_hk