2019-03-16
話說今日友人放工話想食車仔麵,咁見近近地就簡咗入呢間餐廳食。一開頭我地都諗咗好耐,無論係湯底定餸都幾多選擇牛骨湯底加牛腩汁配粗面湯底意外地幾好飲,而且大大碗,分量十足清甜蘿白高質之選,外表平平無奇,一口咬下蘿白後,發現蘿白索湯多汁又清甜,而且大大件,抵食!南乳豬手 柔軟既口感,滿滿的南乳風味,好入味,而且加上我最中意既花生,好味。麻辣牛肚 個人而言頗滿意呢碟牛肚,麻得黎香,辣得黎唔會過辣,而且一碟有差唔多7至8件牛肚,分量夠多,可以同同行人分享,咁啱同行友人不喜好麻辣,唯有自私食,嘻嘻至於友人就叫咗個芫茜皮蛋湯底我偷食咗佢幾啖,個湯清得嚟皮蛋味又濃郁,兩者個對比令個湯好有層次 。佢仲點咗冬菇、招牌豬仔腩、咖哩牛筋腩,佢哋啲肉都整到好腍btw, 呢幾款都係比較重口味既餸,重味派可以點嚟試下。仲叫左個貢棗響螺燉花膠湯,最近都忙到冇時間番屋企飲湯,所以叫番個黎滋潤下~足料、清甜
一開頭我地都諗咗好耐,無論係湯底定餸都幾多選擇
牛骨湯底加牛腩汁配粗面
湯底意外地幾好飲,而且大大碗,分量十足
清甜蘿白
南乳豬手