2022-07-22 72 瀏覽
🚩 新南苑雞煲小菜點心十世都唔黎黃大仙一次,今日咁啱要出去黃大仙做嘢,順便約屋企人出嚟食個晚飯🧡呢間餐廳飲茶,小炒,川菜,西餐樣樣都有,啱晒心大心細乜都想食嘅我!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈山竹牛肉球 $26超級大粒嘅牛肉球,入口好香芫荽味!配埋大量嘅馬蹄/沙葛,增加左唔少口感🌈灌湯小籠包 $24雖然睇佢個樣唔係脹卜卜,但入面都幾多湯㗎!個皮亦都唔易爛,啲汁唔會流晒出嚟🌈櫻花蝦燒賣 $26櫻花蝦燒賣真係第一次食,加左櫻花蝦係面頭特別有種鮮味係度!燒賣裏面亦都有蝦同埋豬肉, 幾足料嫁🌈黃鱔煲仔飯 $98睇圖就知炒飯夠乾身,飯入面收埋咗勁多黃鱔,超級有良心!不過略嫌淡口咗少少,但食食下就習慣咗!如果有埋飯焦就更加好了🌈椒鹽鮮魷 $88超級新鮮嘅鮮魷,份量超足!啱啱炸起,仲有少少油光係面頭🤤不過味道就偏鹹咗少少,送飯就啱晒🌈楊枝甘露 $35雪到涼浸浸先拎出嚟,啱晒夏天食。甜度啱啱好,唔會太甜,柚嘅苦味亦都食唔出🤤超多芒果同埋西米,為依餐飯畫下完美嘅句說話
🚩 新南苑雞煲小菜點心
🌈山竹牛肉球 $26