2019-12-06 265 瀏覽
今日陪bff去探嬤嬤,探完就諗住係附近搵下有d咩好食😋見到依間舖頭,食西餐,望落都吾錯,價錢又合理,所以就入左去試試🤤有好多選擇,店員就推薦我地食黑毛豬胺同和牛漢堡,不過我好想叫個煎牛舌小食,見人地個包好大,兩個女仔怕食吾曬,諗住都係留翻下次先食😋第一個上嘅係餐湯,佢個餐湯一啲都吾馬虎,係我最鐘意嘅西蘭花湯😍好濃郁又吾會太膩口,又有奶油香,真係好吾錯,配埋佢焗到脆卜卜嘅香草包,真係好正🤤.佢個牛舌煎得好香好香,用左最香最肥美,又夠曬腍身嘅舌腩🥰入口就溶左一半,愈食愈香👍🏻.第一個上嘅主菜係黑毛豬胺,切開見到都仲係好多汁,中心位有小小小小粉紅🥰真係煎得岩岩好,好有水準,煎豬扒最怕太乾身冇肉汁,佢依到完全冇依個問題,豬胺加上佢個自家製肝菌醬,冇得頂🤤後來叫多左個炸薯條配黑松露醬,薯條夠香脆,吾係空心薯條,個黑松露醬都好香,直情係港女必點💁🏻最後黎埋個檸檬牛油汁配三文魚扒,個皮煎到又香又脆,切開入面仲係濕潤嘅粉紅色,同豬胺一樣火候控制得好好,配上佢個檸檬牛油汁,味道好清爽,又吾會太搶戲,吾錯吾錯👍🏻整體黎講,食物都好有水準,飲品食品嘅選擇都好多,一次絕對食吾埋主打菜式,睇黎都要去多幾次先得🥰