2018-04-19 78 瀏覽
今晚和美女朋友一齊黎呢間在大坑的steakhouse食晚飯。首先食的係餐廳自家製品農夫包,用黎做蒜蓉包,包好軟熟,夠熱,蒜蓉好香,成間餐廳都聞到。我地叫了set dinner,先黎一個clam chower,用返餐廳的農夫包當碗黎裝湯,湯鮮味濃但唔杰噠噠,好夠熱,有新鮮蜆,忍唔住又食埋大半個包👍🏻。主菜係US prime ribeye,朋友怕生血淋淋,所以叫7成熟,肉味濃,唔靭,好好味,salted mushroom 都ok。朋友的主菜點了海鮮,有龍蝦,帶子,蜆,魷魚,味道還可以。甜品出色,chocolate fudge cake加vanila icecream,全部自家出品,比利時75%朱古力好rich,唔甜,但口感非常幼滑豐富,食到nut,好impressed。朋友的creme burlee cheesecake 加 rasberry icecream,唔heavy,rasberry好重果味,中和到cheesecake,perfect match。

朋友的主菜點了海鮮,有龍蝦,帶子,蜆,魷魚,味道還可以。