2020-05-09
早前聽朋友介紹元朗區的石燒店,一心歡喜以為好好味,點知失望又痛苦。是日點左肉眼扒($88)同牛more之道($75)各200g,兩份牛扒前後相隔幾秒上菜,肉眼頭頭彈油彈得十分厲害,諗住慢慢切慢慢食,但彈油實在彈到不行了加上塊肉眼扒唔知點解好多筋,好難切!切極都切唔到啲油不停地彈上黎!好彩友人建議將啲肉放返係隻細到不得了嘅碟上面先切,叫解決左問題。但友人舊石頭好似無咁熱,啲油彈得無咁勁。我對手前後被彈油彈左十次,每次都好熱好痛,最後有下彈到紅左一達,希望今晚唔會見到水泡。塊肉眼扒好多牛筋,令啲食物好難入口好難切又好難燒熟,完成食唔到!都未曾食過咁多牛筋嘅肉眼扒,心諗係咪肉眼同西冷搞錯左。另外連加罐可樂都要自己去雪櫃拎,真係無服務可言。其餘配菜非常一般,蘿白味增湯嘅蘿白係苦嘅,沙律同白飯就正常。石燒店全港都有好多間,呢間就真係不了
另外連加罐可樂都要自己去雪櫃拎,真係無服務可言。
石燒店全港都有好多間,呢間就真係不了