2021-01-30
呢間人氣🔥西班牙菜餐廳,我終於有機會食到😋😋,去到全場爆滿💥,果然好受歡迎👏🏻👏🏻餐廳門口已經有好多打卡位,耀眼嘅門口,及門外的戶外座~好有feel 咁西班牙🇪🇸菜當然唔少得Tapas~~ 我哋太耐無出城咁,一口氣點咗6️⃣道、2️⃣main 🤣薄切慢煮八爪魚🐙($78)八爪魚彈牙又唔韌,配上鮮蕃茄醬,酸酸地帶出鮮味。棒棒🍡鵝肝($78)呢款喺人氣菜,除咗外型可愛,鵝肝醬入口即化,配合開心果粒食,更有口感莫希托羊肉串燒($78)羊肉厚實多汁,烤得香味濃郁,肉質嫩滑。巴塞隆拿式烤紅蝦($88)紅蝦色澤鮮艷,都幾大隻,肉質Q彈,鮮甜美味。檸汁白酒煮襯蜆($98)上枱已經聞到陣陣白酒香,蜆肉大大隻脹卜卜,夠哂juicy, 再點上檸檬汁,鮮味更突出西班牙薯仔蛋餅($78)呢碟我真係食到停唔口,蛋餅外面煎得香口,上面仲有芝士,切開竟然有蛋汁及薯粒流出嚟🤩 薯粒配蛋汁及芝士,好軟滑滿有蛋香🥰好想再食🤤🤤Main Course烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯($158)豬鞍厚身,外表烤得黃金好吸引🤤,肉質嫩滑多汁,脂肪比例均勻,配以些厘醋,味道更有層次又可以減減豬鞍嘅膩。 甜薯條😋😋炸得酥脆香甜。
薄切慢煮八爪魚🐙($78)
八爪魚彈牙又唔韌,配上鮮蕃茄醬,酸酸地帶出鮮味。
棒棒🍡鵝肝($78)
莫希托羊肉串燒($78)
羊肉厚實多汁,烤得香味濃郁,肉質嫩滑。
巴塞隆拿式烤紅蝦($88)
紅蝦色澤鮮艷,都幾大隻,肉質Q彈,鮮甜美味。
檸汁白酒煮襯蜆($98)
西班牙薯仔蛋餅($78)
Main Course
烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯($158)
西班牙海鮮鍋飯($188)
材料豐富,鍋飯面都滿佈海鮮,紅蝦、海蜆、青口、魷魚等,入面嘅飯先喺重點💖,佢吸收晒海鮮嘅精華,更加上焦香,味道香濃惹味。
Drinks
White Sangria ($60)
House White ($70)
Surprise Me ($118)