2023-06-01
午餐快食,無影靚相既一餐不過真係有驚喜所以特此出post表揚👍🏼首先成間小店既裝修都好「泰」:路邊攤、室外坐、無冷氣(但有簷蓬同風扇)、小而企理、賣的都不是花巧泰菜係實實在在既主食。當然係呢個大熱天時,自問唔係佛系既我一定係買外賣,但食物質素並無因為打包而降低!青咖哩雞飯:比較稀身的青咖哩,無特別勾茨收水但反而香好多,好多蔬菜係入面,雞肉又滑,份量多(一不小心成盒飯食晒!)Pad thai: 金邊粉炒得勻,亦可customize 走芽菜等等但落單要講低;辣度稍為無係泰國食既咁辣但都唔惹小,怕辣既朋友請講明。lunch 都有供應芒果糯米飯,當然要叫!$55 雖然同泰國真係無得比,但我敢講係好食過好多泰國本地店!芒果肉多、甜、糯米煮到岩岩好軟硬,椰漿甜度適中,仲加左d米脆脆係上面令口感更好由於大家分食,食到一半先醒起影相 原圖好靚架極力推薦,灣仔泰菜外賣首選
原圖好靚架
極力推薦,灣仔泰菜外賣首選