2023-02-12
**擇要:主菜食物味道一般,甜品難食,上菜安排差,收集意見網站如同虛設成日經過Pokka Cafe 都排長龍,心諗開左甘耐都排隊,應該受觀迎好食,甘就排下隊,試下!排隊其間有望下最內面位置 ,係有成3,4張空位,但出面仍然有6,7 pair 人係前面等緊,甘都排緊就算啦。入到去,第一印象唔錯,幾闊落,2個人比4人枱你地,空間足夠。一坐低就比暖水, 服務員都好詳細介紹有咩推介。我地簡左滑蛋烤雞定食,食到一半先記得影相(所以張相影到甘核突),重點個雞係好難食,我做過餐廳,所以知果陣味係d雞翻熱過2,3次先會有味道(霉左嘅味)真係好難食。重重點係張相心內面定餐加埋個花茶,承惠你178蚊。之後,第2個主食係紅酒汁牛尾飯,不過不失。主菜上枱後,5分鐘都無就嚟左甜品同蛋糕,點解會甘呢,因為落單時候,個侍應問我地甜品呢加落單定係遲d?正常都話遲啦,佢話要30分鐘準備時間,甘我地就話,哦。。。好啦 甘你呢加落單。我地不嬲都係食飯快嘅,諗住廢時白等半個鐘,點知,係主菜擺低5分鐘都無就送埋甜品嚟,無奈,佢放低之後就走左。個甜品係雪糕嚟,點等到我地食完呢?重點個甜品,真係最印象深刻甘難食,佢個雪糕唔係特別好
一坐低就比暖水, 服務員都好詳細介紹有咩推介。
重點係張相心內面定餐加埋個花
茶,承惠你178蚊。
烤雞定食
之後,第2個主食係紅酒汁牛尾飯,不過不失。
重點個甜品,真係最印象深刻甘難食,佢個雪糕唔係特別好食或難食,最難入口係傍邊好厚嘅cream, 係有鹽味咸味嘅朱古力cream 非常難食,感覺係好似食緊茶餐廳最cheap果隻牛油入口。我嘗試放埋雪糕一咸一甜落口,睇下可唔可以中和度,係完全唔可以,難食cream味道完全覆蓋左個雪糕味,好難食。個底係丹麥多士,完全唔脆口,無味,實的的甘。承惠你85蚊。
蛋糕味道中下。
最後,佢比張單時候係有個qr code 比客人比意見係假嘅,個網站入唔到。
埋單522蚊,無留意有無加一。
唔明點解有人排隊。