2020-12-02 2562 瀏覽
12月1號開幕 , 當日十一點半諗住去到一定有位 點知兩點鐘才正式開幕是曰摸門釘,唯有12月2號openrice訂位 還有八折,一於 在二人限聚令下, 一個人踩場做白老鼠食好西 ,(, 出發之前我的而且確係咁樣諗嘅 ), 其實未寫呢個食評嘅時候我見到有另一個食評 ,我都唔知點解會有啲未開幕嘅食店会有早二天的食評出現, 我今日去食嘅 自助午餐係呢一間酒店 公開開幕嘅第一場嘅自助午餐 , 我見到 其他嘅食評 同我食完之後 落差很大 才引發我首次寫食评。 去食之前 心想新開嘅酒店 一定冇細菌所以去食一試。。 酒店規模唔錯 但係交通配套很差 旁邊嘅係起緊嘅居屋地盤 仍然是沙塵滾滾 , 周圍嘅地方仍然係好荒蕪 最近嘅巴士站都要去到東環 落車行返轉頭大約 10-15分鐘 呢個時候開張都好大勇氣 ,我勸大家如果去嘅話可以去東涌地鐵站搭的士 只需要一次錶就能夠去到, 去到環境唔錯 地方唔算大 唔好諗住有好靚嘅風景 望出去只係地盤 遠望有少少內海景, 呢一餐係我 近幾年食自助餐最失望 一個自助餐 食完之後 我估計呢一年都唔會幫襯呢度嘅食自助餐 , 食完之後都上咗去二樓中菜部望一望個餐牌 ,下次還會去中餐
, 我今日去食嘅 自助午餐係呢一間酒店 公開開幕嘅第一場嘅自助午餐 , 我見到 其他嘅食評 同我食完之後 落差很大 才引發我首次寫食评。 去食之前 心想新開嘅酒店 一定冇細菌所以去食一試。。 酒店規模唔錯 但係交通配套很差 旁邊嘅係起緊嘅居屋地盤 仍然是沙塵滾滾 , 周圍嘅地方仍然係好荒蕪 最近嘅巴士站都要去到東環 落車行返轉頭大約 10-15分鐘 呢個時候開張都好大勇氣 ,我勸大家如果去嘅話可以去東涌地鐵站搭的士 只需要一次錶就能夠去到, 去到環境唔錯 地方唔算大 唔好諗住有好靚嘅風景 望出去只係地盤 遠望有少少內海景, 呢一餐係我 近幾年食自助餐最失望 一個自助餐 食完之後 我估計呢一年都唔會幫襯呢度嘅食自助餐 , 食完之後都上咗去二樓中菜部望一望個餐牌 ,下次還會去中餐試一試, 至於此自助歺, 一年後我才再返去公道地再评一次, 到時再畀一次機會佢平反 但現在大家千祈唔好又好高嘅期望
2020-12-02
用餐優惠