2022-11-03
不能稱上是老顧客,但過去七年,每逢生日、結婚紀念日,每年總幫襯兩三次。上星期日10月30日如常期待地去食晚餐,但失望嘅程度係不能形容,有一刻真係想起身走!平時叫開嘅清酒冇貨,酒單上20多種選擇,侍應話有四五種有貨(理由係佢哋準備轉酒單!)。食物方面,價錢大幅增加(為咗生存,其實明白),美國牛扒,由原先嘅三百幾蚊加到$560。最唔滿意係,平時食開嘅燒魷魚乾,銀杏,薯仔和梅飯團,全無供應!侍應話餐單轉左好耐,我話我上一次嚟係5月1號,佢就話應該六月中轉餐單。招呼我哋嘅廚師我第一次見;星期日晚,全場得兩個廚師亦都係呢七年第一次見!另一邊嘅廚師熟口熟面,有點頭打招呼,另外只有一個侍應係有印象,人好似都換晒 …清酒先上,食物要等,食物質素尚算OK,生面口嘅廚師亦好殷勤招呼。但食完飯,行咗陣超市買餸,返到屋企即刻嘔。我開頭懷疑可能自己空肚飲多咗,有少少醉酒。點知第二朝臨天光時分,老公起身屙咗幾次,最後正露丸要出場 😔非常可惜,爐端燒已成為回憶,佢會喺我最愛嘅餐廳上除名!
非常可惜,爐端燒已成為回憶,佢會喺我最愛嘅餐廳上除名!