2012-11-21
很少寫野,但今次實在不吐不快,因為今次經歷太不愉快,所以一定寫俾大家知!!原本想堂食,但由於太多人等位,所以外賣自取。我點生牛粉絲,加蓮花薑茶,個收銀指住外賣Counter旁邊貼咗好大張Set Lunch Poster,叫我讀個Set 嘅名俾佢聽,之後收我$54。我等咗一陣,見到外賣Counter放咗疊外賣紙,一睇發現相同野食,生牛粉絲,加蓮花薑茶只需$44。之後我問個收銀有咩分別,佢開頭同我講佢都唔知,跟往又同我講Set Lunch Poster係堂食價,所以貴D,我同佢講我係外賣,之後佢又同我講外賣紙係下午茶,份量細D,叫我下次試下。張外賣紙根本無寫到係下午茶!!!!我無同佢嘈,返公司食完個粉絲,一打開杯飲品,發現唔係蓮花薑茶,只係普通中國茶,即時火都嚟埋!!!個收銀明知有外賣紙,自己唔攞嚟睇,引導客人點個貴D嘅Menu,俾人發之後又講埋D唔合理嘅理由!!!所以我一定要公諸天下,大家考慮清楚先好去呢間野!!!!!!!p.s. 致蓮. 越坊:我已留起收據,如你們認為本人所言有所失實,請聯絡openrice通知本人,我再與你們溝通。謝謝!!!
原本想堂食,但由於太多人等位,所以外賣自取。