2014-05-05 4028 瀏覽
每次到荃灣廣場行街經過此店都勁多人等候,閒閒地都要等半個鐘以上,沒有食過,終於今天特登早D落去4點幾5點左右,竟然唔駛等位,實在太開心,因為我係牛肉怪,老公特登陪我去食,係門口看完價錢,就入去,call左侍應落order又問非所答,同佢講唔好意思我地第一次來唔知點叫,佢先講解,過程都幾尷尬,可能剛剛上班佢未回魂,選左兩個$168 美國上級進口牛肉放題,包括:美國上級進口牛肉,美國進口牛肉,豚肉,美國特選雞腿肉等4種肉類和店內自助bar任食,第一次來的4種肉類好ok,可以下次再來,但到第二次order雞肉等左好耐,再叫番剛才個四眼仔落order要一碟牛肉和剛才碟雞肉好耐都未到,佢笑笑口話好就行開左,我已為佢行去幫我落order,點知完來佢行去,企番係中間繼續笑笑口望住門口,敢究竟佢想點呢?跟住我老公知我想發脾氣就即刻叫白色衫d經理追order,跟住唔駛兩分鐘即到,不過碟牛肉同第一碟牛肉質感不同,第一碟兩款牛肉都很嫩滑,第二碟牛肉鞋口,跟住叫女侍應問下會唔會比錯,點解第一碟好嫩滑,第二碟咁鞋,佢話冇比錯通常客人冇指名要邊款牛肉我地就會比上級進口,呢碟係上級進口牛肉,不過都照食,之後再問經理
就即刻叫白色衫d經理追order,跟住唔駛兩分鐘即到,不過碟牛肉同第一碟牛肉質感不同,第一碟兩款牛肉都很嫩滑,第二碟牛肉鞋口,跟住叫女侍應問下會唔會比錯,點解第一碟好嫩滑,第二碟咁鞋,佢話冇比錯通常客人冇指名要邊款牛肉我地就會比上級進口,呢碟係上級進口牛肉,不過都照食,之後再問經理碟牛肉係未仲另一隻,經理望下碟牛肉話係仲另一隻,咁我已為另一隻會嫩d就叫左一碟,點知黎到嚇親大大半都是肥肉,同第一二碟完全不同,都唔緊要因我食習慣肥牛,都照食,放落湯度碌一下就放落口食,勁難食,勁鞋口有渣,而肥肉部份有陣豬蘇味
,完全唔食得,為左唔想浪費指有張d牛肉肥膏撕晒佢,碌埋d瘦食埋,就即刻埋單,d牛肉差過酒樓火鍋,已後都敢去食。
2014-05-04