2022-07-03
朋友想食越南菜,初初我想起是時代廣場那間(不提名),但後來分別有兩位朋友同時介紹呢間利園的安南,就改了過來。六點20分左右到的時候,等了幾分鐘前台都沒有人,之後有人帶前面的人進去,又等幾分鐘才出來,真不知為什麼帶位那麼久。裝修還可以,但菜式完全唔掂!首先,我叫了福袋,來的時候嚇親我,炸的顏色有淺有深,裏面是凍的,之後黃咖喱軟殼蟹的咖喱汁生粉很重,就算街邊的小洞也比這裏好食。當中有個朋友曾經吃過這裏的牛肉卷所以叫了,點知佢都話今次唔好食。之後來的菠菜又煮得太林,蟹肉炒粉絲完全冇味道。我真的忍唔住問個waitress佢哋係唔係轉左廚師,之後話唔係,我說真係好難食。之後見到疑似經理嘅男士,我就問佢同一問題,佢話沒有轉變廚師。咁得啦,即係佢哋個水平就係咁樣,及後我們通過這位疑似經理叫的甜品,芒果黑羅米和班蘭千層糕都唔錯。我哋都唔係搞事嘅人,但係原來真係要同經理講先可以得到正常嘅味道,這樣也令我決定以後都不來啦。我們買單的時候給了幾張coupons,我一概不要,因為已經沒有下次。聽說以前是很難訂到位,但我可以負責任的說真的很難吃。我在街邊小檔也沒有吃過咁難食的越南菜。
裝修還可以,但菜式完全唔掂!