2022-05-30
因朋友介紹話燒鵝好食,慕名而去,叫咗份燒鵝下莊,因朋友係熟客,又差唔多關門先去,所以佢哋俾多咗小小份量!然後再送埋無味精例湯🥰燒鵝皮脆肉滑,食落嘴有小小甜味,同出面嗰啲有啲唔同,問佢哋員工先知,原來佢哋有落冰糖整,話咁樣更加容易鎖味!我一直唔鐘意食燒鵝甜酸醬,覺得味道好快,但出面嘅燒鵝唔點醬又Dry,點咗又“流”😂,呢間啱我,唔點醬都好好味!😍 仲有瀨粉有粉味,唔似得有啲鋪頭嘅瀨粉膠膠硬硬!👍重點1:因燒鵝食唔晒,打包返去第二日返工带飯,點知放完微波爐叮完個皮都好脆,真係有小小意外!完全唔明白點解其他人會話皮淋,堂食紙盒上!唔通因為同行係冤家?🤣 重點2:員工服務非常好👍因去得比較遲,佢哋差唔多埋數收工,但個經理過嚟收咗錢,然後叫我哋慢慢食,話唔使急,我食嘢比較慢,等我食完,佢哋已經過咗收工時間,我都有啲唔好意思!😅
仲有瀨粉有粉味,唔似得有啲鋪頭嘅瀨粉膠膠硬硬!👍