2022-05-07 380 瀏覽
本身自己都好鍾意食石磨腸粉,但係港島唔係好多有石磨腸粉舖頭,見到北角新開左一間,一於今日放工嚟試吓 !想講一下OpenRice個地址好似有啲問題 所以我搵咗好耐,最後打電話俾呢間舖頭負責人,佢非常之nice , WhatsApp我點樣去舖頭,同埋仲可以即時落單,去到就有得攞勁方便!舖頭喺Maxi Mall 城市中心,上一層電梯,一路向右就係了由於之前已經WhatsApp左單,去到即刻有得攞,非常方便!餐牌如下叫咗三個石磨腸粉試吓,即叫即正,絕無味精~冬陰公豬肉腸加雞蛋🥚估唔到味道咁夾!冬陰功嘅鹹鮮味同豬肉超好食!再加上滑滑嘅石磨腸粉,再配上特製醬汁,正!叉燒腸粉加椰菜叉燒切得大大粒,配上爽脆椰菜,又係必食之選!最後叫咗個粟米椰菜腸粉,呢個係素食,清清地,食到腸粉嘅米香~簡單好吃鍾意食石磨腸粉嘅唔好錯過啦!

餐牌如下

叫咗三個石磨腸粉試吓,即叫即正,絕無味精~

冬陰公豬肉腸加雞蛋🥚

叉燒腸粉加椰菜
叉燒切得大大粒,配上爽脆椰菜,又係必食之選!

鍾意食石磨腸粉嘅唔好錯過啦!