母親節將至,我地一家約埋宸宸婆婆去旺角行街同食假慶祝,由於我地一家都鍾意食台灣地道小食,同時都想搵一個坐得舒服又可以享受嘅地方。喺OpenRice搵到一間位於旺角家樂坊剛新開的台式餐廳,佢有雞煲台灣小食火鍋任食套餐,快閃優惠$198起,仲有限間限定嘅林香檸手打檸檬飲品!可升級至無限暢飲啤酒添!見裝修都好亮麗,卡位又闊落,決定試下。小朋友最愛推介~迷你紅燒牛肉麵:滷汁的味道泡到肉裡又能保持肉的咬勁,小朋友大愛滷水牛根:估唔到小朋友都咬到同咁中意食,骨膠原滿滿好滑好香手打稻庭烏冬:人手製作烏冬更滑溜、更彈牙、又不黏口鹽酥雞:雞肉都金黃酥脆很好吃主食及小食滋味推介~BB三杯雞:加蒜油九層塔的三杯雞色澤金黃透亮入味,雞肉Q彈軟嫩原味台灣腸rder左兩次爽口肉味佳涼伴木耳:酸甜的口感加上清脆的雲耳,保證讓人一吃就開胃😋滷水豬手:香濃既滷水汁用黎送飯簡直一流荷蘭五花腩:肥肉瘦肉層次分明,肉質比全瘦豬肉好豬梅頭片:不過不失,健康人士之選瘦肉成份較多美國肥牛及美國牛板健:肉味濃,翻叫菜式之一台式甜品推介鮮奶燉桃膠:桃膠配以嫩滑的鮮奶燉蛋白,食落就更加滋味黑糖糍粑:煙煙韌韌,食落外脆内軟口感一流配埋花生

小朋友最愛推介~
滷水牛根:估唔到小朋友都咬到同咁中意食,骨膠原滿滿好滑好香
手打稻庭烏冬:人手製作烏冬更滑溜、更彈牙、又不黏口
鹽酥雞:雞肉都金黃酥脆很好吃

主食及小食滋味推介~

原味台灣腸
rder左兩次爽口肉味佳
涼伴木耳:酸甜的口感加上清脆的雲耳,保證讓人一吃就開胃😋
滷水豬手:香濃既滷水汁用黎送飯簡直一流
荷蘭五花腩:肥肉瘦肉層次分明,肉質比全瘦豬肉好
豬梅頭片:不過不失,健康人士之選瘦肉成份較多
美國肥牛及美國牛板健:肉味濃,翻叫菜式之一

台式甜品推介
鮮奶燉桃膠:桃膠配以嫩滑的鮮奶燉蛋白,食落就更加滋味
黑糖糍粑:煙煙韌韌,食落外脆内軟口感一流配埋花生同麻糬粉好夾
黑糖地瓜條:黑糖的香甜風味配上香脆帶絲絲地瓜鮮味的地瓜條,十分滿足

親子友善餐廳,待應哥哥姐姐、老闆都對小朋友好友善,食物水準高,小食好吃,期待回訪光顧=)
2024-04-28
5 分鐘 (堂食)