餐廳: 基隆茶餐廳
資訊:

2019-03-02 776 瀏覽
自己搬去附近冇耐,間中都有去幫襯,但今次真係好嬲,夜晚去買外賣,我俾錢之前有一對外籍男士買嘢,去到嘅時候,佢哋應該落左一個飯嘅單,之後呢位男收銀以為佢地叫兩個飯,就收第二個飯錢,找贖完之後就到我叫外賣啦,咁我就叫嘢食仲放低$100,點知佢又同之前對男士講嘢,完全冇理我,原來佢地叫三個飯,嗰位外籍男士就張佢找完第二次錢嗰$50親手遞俾佢,然後呢位男收銀就張我嗰$100攞埋,就行左去幫佢地同廚房落單,返黎之後再問我食乜野,去完廚房落單後,又諗住問我收錢,我話我俾左$100喎,佢就好唔信又好唔想找錢俾我咁,當我係黎呃錢咁,我同佢講我話你睇閉路電視丫,佢就好晦氣咁話(得啦得啦,明白嘅),我當時心諗你明白乜嘢呀,你當我係賊,你點解唔睇閉路電視報警我好想講,其實其他侍應都好nice,反而係收銀衰,不過點都好,冇下次

外賣自取