2017-03-31 221 瀏覽
唔係朋友講都唔知原來深水埗開左間日式放題,仲要非常抵食,而加仲做緊優惠,like同share餐廳嘅facebook,晚上9:30時段第二位就有半價,聽到咁抵所以就同屋企人黎食番餐。初頭諗住呢個價錢,我地都唔會抱有好大期望,點知原來有驚喜。餐廳地方都幾大,餐檯座位夠闊,坐得幾舒服,食放題最驚叫多幾碟張檯就唔夠位放。我地9:30半去到,估唔到仲有咁多人,可能大家都係等緊個優惠時段。我地一坐低就點左勁多刺生,因為以往食放題好多時係點10件先黎得果幾件,但呢間真係寫幾多俾幾多,絕對唔會慳住慳住,仲有師傅真係好有心機,刺生盤係砌到靚一靚插哂花放哂乾冰咁上,d刺生仲非常新鮮,三文魚、甜蝦、赤貝、鮑魚片全部都好鮮甜,真係好正!仲有好多其他野食都好好食,好似呢碟牛油炒什菌,竟然咁香咁好食!秋刀魚、椒鹽蝦、炸菠蘿都係我覺得好好食嘅小食。烤羊架啖啖肉,肉質嫩又唔會有羊羶味,一定要試下。其他壽司好似花之戀、鰻魚、海膽手卷都一樣好食,秋葵天婦羅好特別。以呢個價錢食到呢個質數嘅放題,真係搵唔到第間,今餐全家人都食到好飽好滿足,非常之超值嘅放題!
烤羊架啖啖肉,肉質嫩又唔會有羊羶味,一定要試下。