2022-10-12
其實我好鐘意食燒味🤫今日經過 「燒味滷師」,遠處都已經聞到陣陣燒肉香味,忍唔住即刻過嚟斬料加餸😋燒鵝上庄、一斤叉燒、半隻鹽焗雞、一盒泰式鳳爪,埋單二百零蚊,非常抵食💯。價錢好經濟,而且呢到櫥窗以全玻璃形式展示,感覺乾淨衛生~⭐至尊燒鵝上庄 ($110)燒鵝肉大大舊又啖啖肉~個皮燒得香脆好好味😋食落肉質好嫩滑,有燒鵝汁配點不過我覺得就夠味,唔洗加都得~酸梅醬就要點埋一齊食,食落一d都唔漏!⭐燒味佬叉燒 ($40):一斤叉燒$40太經濟😳叉燒肥瘦度剛好,入口甜甜地,食得出係佢地秘製蜜汁😋⭐客家鹽焗雞 ($35) 半隻鹽焗雞切起上黎份量一啲唔少,仲有配埋蔥油、蒜醬、滷水汁雞肉帶少少鹹香,肉質鮮嫩有彈性,我就鐘意點沙薑汁食,大分滋味😋⭐泰式鳳爪 ($32)拆晒骨嘅無骨鳳爪😍爽口又大隻,最緊要係好方便食!入口酸辣,非常醒胃,味道調校得啱啱好~📍燒味滷師 (大廈街)地址: 荃灣大廈街17A號地舖#eatwithlittleme #foodie #foodiehk #food #hkfoodie #instafood#foodphotography#香港美食 #美食 #美食推薦 #852#hkfoo
價錢好經濟,而且呢到櫥窗以全玻璃形式展示,感覺乾淨衛生~ ⭐至尊燒鵝上庄 ($110)
燒鵝肉大大舊又啖啖肉~個皮燒得香脆好好味😋
食落肉質好嫩滑,有燒鵝汁配點不過我覺得就夠味,唔洗加都得~酸梅醬就要點埋一齊食,食落一d都唔漏! ⭐燒味佬叉燒 ($40):一斤叉燒$40太經濟😳
叉燒肥瘦度剛好,入口甜甜地,食得出係佢地秘製蜜汁😋
⭐客家鹽焗雞 ($35)
半隻鹽焗雞切起上黎份量一啲唔少,仲有配埋蔥油、蒜醬、滷水汁
雞肉帶少少鹹香,肉質鮮嫩有彈性,我就鐘意點沙薑汁食,大分滋味😋 ⭐泰式鳳爪 ($32)
拆晒骨嘅無骨鳳爪😍爽口又大隻,最緊要係好方便食!
入口酸辣,非常醒胃,味道調校得啱啱好~ 📍燒味滷師 (大廈街)
地址: 荃灣大廈街17A號地舖
#foodphotography
#香港美食 #美食 #美食推薦 #852#hkfoodlover#hkfoodie#foodiehk#foodie#hkblogger#hk#hkig
#荃灣 #荃灣美食 #燒味滷師