2024-09-26 72 瀏覽
平日的晚上,經openrice 訂位,六點入座,埋單有八五折。十蚊一隻生蠔? 猶豫會唔會中伏,心想叫一打都只是一百二十,若唔掂,豪俾佢。我哋二人叫了海鮮薄餅、炸魷魚、一打生蠔。原本想叫燒牛沙律,點知話冇😮‍💨⋯⋯最遲叫的炸魷魚,反而來得最快。份量都不少,魷魚圈不會過靭,易咬。不過放底的魷魚鬚黑了點,但質素都不錯。海鮮薄餅,是薄皮,香脆,兩個人食足矣。不會過鹹,餡料不少,鹹淡適中。這店有多款不同國家不同價錢的生蠔,雖然我們只是叫了最平,十蚊一隻那款,但不差。有蠔的鮮香氣味,入口感覺新鮮,口感不遜色,真的非常抵食而且又有質素。八五折後,這餐埋單只是四百七。還有一杯白酒哩!
2024-09-26