2018-12-03
店員好好人,見我地睇緊menu,主動推介有咩好飲,有咩時令生果飲品。當我地想order招牌水果茶加奶蓋ge時候,店員即時stop左我地,解釋水果茶同益力多系列係唔加得奶蓋,因為佢地自己都試過咁ge加法,係完全唔好飲,所以堅持唔可以咁樣比人客人咁樣加法,要對客人同自己店鋪負責任。鮮芒果牛乳加芝士奶蓋加珍珠好好飲!! 個芝士奶蓋好得,完全係拍得住喜茶果個,滑香濃!! 個芒果牛乳本身已經好得,D芒果好甜,牛奶味又好濃! 不過d珍珠差d,比較硬,建議大家只加芝士奶蓋已經係超足夠。茉莉花水果茶雖然佢係客人票選第一,但係其實無咩特別,同一般水果茶無咩太大分別。太多生果太少茶,飲兩淡就飲完。不過佢附送果支叉就係幾好質素,夠硬淨,唔似茶餐廳一屈就斷果D。當拎到飲品ge時候,店員亦好有禮貌咁請我地即場飲幾淡,比個意見佢地。意見永遠都有好有彈,當我話比佢地知珍珠比較硬時,店員即時自己試食一下,亦都好坦白咁講D珍珠岩岩煮好ge時候係好Q,但時間放耐左變硬,會再改進!好多時D餐廳或小食店,其實都係扮樣,問客人拎左意見就算,而且仲會解釋係各人口味唔同,難得呢到店員直認不諱,承認失誤答應改進,仲即刻試埋,呢D態度
鮮芒果牛乳加芝士奶蓋加珍珠
鮮芒果牛乳加芝士奶蓋加珍珠
茉莉花水果茶
茉莉花水果茶
當拎到飲品ge時候,店員亦好有禮貌咁請我地即場飲幾淡,比個意見佢地。意見永遠都有好有彈,當我話比佢地知珍珠比較硬時,店員即時自己試食一下,亦都好坦白咁講D珍珠岩岩煮好ge時候係好Q,但時間放耐左變硬,會再改進!好多時D餐廳或小食店,其實都係扮樣,問客人拎左意見就算,而且仲會解釋係各人口味唔同,難得呢到店員直認不諱,承認失誤答應改進,仲即刻試埋,呢D態度真係好難得!
今時今日,呢d先係客人需要GE服務態度同一間手搖飲料店需要GE堅持!!