2023-09-17
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯以前係外國讀書嘅時候,每逢到球賽嘅時候都好興去sport pub一班人飲下嘢睇下球賽,番到嚟香港之後就冇乜試過。最近到左晚餐時段去到中環搵食,就比依間英式酒吧所吸引。在場食客太多是外籍人士,木質嘅坐椅配上大屏幕電視,大家氣氛都好熱烈,一邊食飯一邊支持下自己嘅球隊,估唔到咁有氣氛。Haddock Fish Cakes $95外層炸到金黃色,內層係魚肉和薯仔肉,充滿咸香令人食過停唔到口。Tandoori lamb ribs $120平時食羊架都好驚好韌,但係依款一字骨真係幾有驚喜。首先羊肉烤到分離唔會粘骨。另外羊肉烤到入味,內層仲有微微粉紅又軟腍。Australian Bavette $245選用澳洲牛側腹肉,依個部位相對脂肪比較少,肉質含量比較高。外層邊緣焦香又有少少脂肪,肉質粉紅又有肉味。嚟到呢度當然要飲番杯,我就首選Pint HK Beer Co. 852和 Greenalls wild berry,聽住音樂都幾有氣氛。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯
Haddock Fish Cakes $95
Tandoori lamb ribs $120
Australian Bavette $245
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
The Globe (中環)
中環蘇豪嘉咸街45-53號地下A號舖 ️