以前去歐洲旅行好多老餐廳都位於地窖或者用磚牆裝修,滿滿古老感覺。估唔到就喺TST棉登徑就有一間好有外國feel嘅西餐廳,熟口熟面原來仲係大叔的愛入面嘅Wonderful!佢地飲品menu勁豐富,除咗唔同嘅紅白酒同啤酒,仲有多款cocktail同mocktail。揀咗杯mocktail外表一流,榛子同咖啡味嘅冰沙,配上pocky同朱古力都唔會太甜,外表同味道都好好!午餐時間有set lunch可以揀,仲可以加配餐前黑醋沙律同埋creamy嘅椰菜花濃湯,加埋勁香脆嘅garlic bread 係個非常好嘅開始!主菜risotto 啖啖蟹肉鹹淡適中,飯粒硬度個人認為恰到好處,不知不覺就清哂。另一份主菜煎魚魚肉勁滑嫩,配上香甜醬汁,伴有烤椰菜同煎瓜同香脆薯條,朋友都大讚!雖然已經好飽但都係貪心仔加埋甜品,分別係生酮朱古力磚同honey lemon cheesecakeqq 。生酮朱古力磚同平時普通brownie味道同口感分別唔大,亦唔會太甜,非常適合生酮飲食人士;而芝士蛋糕酸酸甜甜好開胃,但奈何肚容量有限無食哂好可惜!個人覺得呢到環境好食物好,而且午餐set價錢真係唔貴,店員亦都非常友善,真係非

Dark Moon Frozen
ice latte

蟹肉雜菌黑松露意大利飯

是日精選煎魚配薯菜

生酮朱古力磚& honey lemon cheesecake

個人覺得呢到環境好食物好,而且午餐set價錢真係唔貴,店員亦都非常友善,真係非常適合同朋友嚟嘆個靚lunch!

適獨指數:🌝🌝🌝🌚🌚
好味指數:🌝🌝🌝🌝🌚