上星期去左上環呢間隱世日本風居酒屋係永和街 位置非常方便 離上環站只有5分鐘既路程 店內好有日本小店既特色 木系 加上日本特色街道為主題 好似置身於日本咁呀💓.除左我今日食既午市定食 仲有熟食Omakase 串燒🍢同清酒🍶等等 晚市都有好多選擇我今次就點左一人份sukiyaki 定食同和牛烏冬溏心蛋定食配有沙律🥗 黑松露茶碗蒸同味噌湯個蒸蛋超好食 有香濃黑松露香 而且好足料 底下既白果好清甜壽喜燒有好多蔬菜 菇類 牛肉有一盤大約5,6片 油花平均下湯煮30秒左右再擺係白飯上 一齊食極美味湯底既甜醬油不會太濃太咸 我成個餐食晒都唔會太膩👍🏻.A4和牛手打稻庭烏冬伴溏心蛋定食附一粒溏心蛋 香濃美味 和牛質素超好 入口即溶🥹烏冬彈牙 湯底不會死咸 就算飲兩啖都唔會好口渴冬天食佢特別幸福❤️.柚子汽水係日本直送 連個樽都好靚 酸酸甜甜好清新熱咖啡本身加左奶 如果想飲齋啡應該都可以request ~個人覺得佢既咖啡奶味重 就算唔落糖已經好正😋.依家Happy Hour飲大嶺三粒米清酒仲有7折優惠啊~ 聖誕同垮年一定要同朋友去暢飲🏃🏻‍♀️

上星期去左上環呢間隱世日本風居酒屋
係永和街 位置非常方便 離上環站只有5分鐘既路程