之前pizza 堂食都中意去pizza express,環境坐得舒服,服務又好,覺得食物味道都唔錯。搬左入去東涌,都特登搭去東薈城食pizza express。服務真一流,職員見到我地拖住二個小朋友,已經貼心問我地想坐卡座定要baby chair,又立即拎兒童餐具同埋兒童Menu俾我哋,兒童Menu仲可以畫畫玩遊戲,等家長可以安靜🤫點餐,等嘢食嘅時間亦都唔怕小朋友無聊。原來happy hour做緊飲品買一送一,好抵。我哋就叫咗個二人餐$348再加兒童餐$89。二人餐頭盤揀左意式焗肉丸,仲有有四塊薄餅,熱辣辣點埋辣肉醬汁,好惹味。主菜可以揀Pizza或者意粉,我哋就要肉醬意粉同意式野菌意粉🍝。原來唔想食意粉都可以揀螺絲粉,蝴蝶粉,闊條麵,四款麵底隨你揀。意粉意想不到甘大盤,我地四人食都好夠,肉醬意粉味道比較濃,肉碎加入咗好多洋蔥粒一齊煮,好香。兒童餐我覺得都幾抵食。我哋叫咗7吋雞肉薄餅。新鮮熱辣製作果然真係好食好多。薄餅上面都有不少雞肉,足料。兒童餐仲有一杯果汁🍹,甜品同一杯迷你Bambinoccino。甜品可以揀焗麵包球4粒,朱古力蛋糕或者雲呢拿雪糕。我揀左朱古力蛋糕,再加$15額外添

原來happy hour做緊飲品買一送一,好抵。
我哋就叫咗個二人餐$348再加兒童餐$89。

二人餐

兒童餐仲有一杯果汁🍹,甜品同一杯迷你Bambinoccino。甜品可以揀焗麵包球4粒,朱古力蛋糕或者雲呢拿雪糕。我揀左朱古力蛋糕,再加$15額外添加焗麵包球(6粒),甘叫應該最抵。朱古力蛋糕超好食,勁濃朱古力味,軟熟得來又帶點muse嘅口感。
焗麵包球要趁熱食,好鬆軟,沾上牛油鹹鹹的,真的不錯

迷你Bambinoccino好小巧可愛,係走咖啡版既cappuccino。杯旁仲配上應是餅乾的(因二個小可愛好心急食左,所以我都睇唔到係咩)。好甜心,杯Bambinoccino特登有調教溫度,唔會太熱,暖暖的,唔會燙親。

最後,仲叫左雪糕,雲呢拿雪糕超香好濃味,仲食到粒粒雲呢嗱籽。

不得不讚,職員服務真係好好,用餐中途都會適當的來關心客人,見二個小朋友中意畫畫又會俾多幾支顏色筆,又主動俾多幾張濕紙巾同紙巾,好貼心。最後走個時,二個囡囡同職員已經friend左,仲話下次一定要再去食。我同老公都好願意再黎,全程小朋友都食得好開心投入,所以我地家長都食得可以好舒服😆