2024-10-15 255 瀏覽
朋友話尖沙咀酒吧街有間樓上鋪係食正宗韓國菜,所以今日黎試吓,其實都唔難搵,望上去都會見到佢地嘅招牌。未上菜前,店員先攞咗6小碟前菜比我地,店員話自家制,食落又幾好味,仲有我最愛嘅銀魚仔,每款前菜都好好味。辣牛什湯韓國牛什湯都係第一次試,估唔到都幾好味,個湯辣辣地,飲落完全冇牛騷味,都幾濃郁,入面有牛肚,牛腸等湯料,煲到幾淋幾入味,幾好飲。辣雞肉芝士鍋芝士控必定試,鐵板側邊有大量芝士,芝士都有2款,煮到芝士溶之後,店員就撈d芝士落辣雞果度,夾起可以拉到好長嘅拉絲,辣雞唔算太辣,雞肉都幾嫩滑,好啱香港人口味,鍋入面仲有好多煙煙韌韌嘅年糕,鍋邊仲有幾粒爆漿芝士魚旦,一口咬落去d芝士湧嘅出黎,勁正。柚子檸檬麗塔有汽檸檬汁加埋柚子沙冰,飲落酸酸甜甜勁開胃。西柚麗塔蘋果酒加埋西柚沙冰,又幾match,甜甜地好易入口。

辣牛什湯

辣雞肉芝士鍋

柚子檸檬麗塔
有汽檸檬汁加埋柚子沙冰,飲落酸酸甜甜勁開胃。

西柚麗塔
蘋果酒加埋西柚沙冰,又幾match,甜甜地好易入口。