2024-02-19 42 瀏覽
好想去打邊爐阿!但係又唔想去傳統既打邊爐,成日都係個啲野真係好悶架,我即刻係openrice搵有咩好食,睇到銅鑼灣有一間令我好想試,叫做強小亭,入面都係日式野,有打邊爐又有燒烤,唯一呢樣就係令我想食,我就咁行入去,即時有店員幫我安排座位,係有服務既,即刻就有得睇野食啦!🙌🏻特選A5和牛燒肉涮涮鍋就係我既心頭好,入得來就梗係要食牛啦,落單之後都係等一陣,慢慢咁放到成枱都係,好豐富咁,就係日式既打邊爐,仲比埋成個鍋,已經有埋湯係度,而佢既湯式望上去好似好清,原來食起上來係咁有味道,又唔差喎!🙌🏻仲有茶碗蒸,係剛剛整好,仲係好熱熱到出煙,上面有兩塊東菇,賣相好吸引,食到有蛋味,同埋好飽肚,跟住飲埋佢既昆布湯,好健康無加任何味精,而又做到清啖又好飲既湯,同埋無諗到佢既沙律都咁大碟,都係好新鮮既沙律菜,而和牛既擺設係好靚,比人有一種好專業既感覺,唔同部位既和牛都會有張紙寫住,不過係用日文寫,分別有臂腰肉蓋、肉眼、前上腿腱、腹脅肉。佢既日式甜品都好食,咖啡一流 !