2018-11-09 88 瀏覽
諗起打邊爐嘅話除咗雞煲同埋普通火鍋之外又真係諗唔到有啲乜嘢特別而且係有風味嘅火鍋咁今次嚟到尖沙咀咁岩見到一間幾好特別嘅一人火鍋而且係香港入面都絕無僅有嘅特色, 驟眼一體原來係一間主打台灣嘢食嘅餐廳對於台灣料理都好有興趣嘅我當然要試一試咁價錢方面又唔算話好貴同正常一人火鍋嘅價錢都差唔多最緊要就係呢度嘅選擇係非常之多而且每一款嘅配菜都係絕對會令你好飽咁今次我就試咗台灣臭豆腐嘅臭臭鍋亦都係呢一間主打嘅火鍋,對於一啲鍾意食臭豆腐嘅人絕對唔會令你失望。咁個火鍋一嚟咗就已經聞到好濃烈嘅臭豆腐味而且個湯底亦都係會令你想飲亦都顯得非常之龍淨係呢一點都已經值返呢個價。咁配菜方面除咗臭豆腐之外仲有一啲豬肉片咁你一到就冇牛肉如果鍾意食牛嘅朋友就可以order安格斯牛肉片咁價錢嗰度都唔算話好貴賣相都唔差嘢飲各方面呢度都做得唔會馬虎而且每一杯都好有特色咁,今次都要試吓台灣嘅招牌奶蓋綠茶第一啖已經飲到好濃同埋充滿奶香嘅乳霜咁啲茶葉都係係非常之清新對於食完濃烈嘅嘢尤其是臭豆腐飲你一杯就可以中和返個口氣所以整體上來講呢一間都會係非常之推介因為香港本身少呢一類嘅餐廳而且佢又可以做得非常之好

2018-11-01
8 分鐘 (堂食)
  • 招牌臭臭鍋
  • 粉絲