唔知大家知唔知, 家樂坊地庫有好多食野既地方呢?  今次我要講既係"味吉拉麵", 呢間分店都黎食過幾次~ 起旺角黎計, 叫做"OK LA"食過幾次, 今次D厚切豚肉最難忘,  特別大同厚, 一層肥膏, 一層豬肉, 烹調時間夠晒, D肉好林, 加埋入口即溶既油香~~ 正!呢到地方算大, 坐得都幾舒服~~~* 呢個"豬"LOGO , 我好LIKE AR, SO CUTE ''3件''厚切豚肉拉麵 (博多極濃豬骨湯底) $78-"  如果你地唔想食咁多, 可以要''1件''厚切豚肉拉麵 就$58-我幾大食GA, 所以當然要"3件"啦  今次我要試D未試過既湯底~ 就叫左 ''3件''厚切豚肉拉麵 (札幌明太子極濃麵豉湯底) $75"我自己本身就幾鍾意食明太子既, 但配拉麵到食就真係第一次 @.@ 不過有不足之處, 加左入湯到, 因為會沉晒起底, 係食唔到D明太子架-,-""湯底麵豉味唔夠香濃呀, 而加左粒牛油, 的確幾香~ 湯底方面有待改進, 次次食完都會覺得比較口渴~ "本格美國牛肋肉 (東京極上牛骨醬油湯底) $88" 牛肋肉份量唔少, 加埋D脆蒜同醬汁, YUMMY~ 牛骨醬
唔知大家知唔知, 家樂坊地庫有好多食野既地方呢?

食過幾次, 今次D厚切豚肉最難忘,

厚切豚肉
呢到地方算大, 坐得都幾舒服~~~*

''3件''厚切豚肉拉麵 (博多極濃豬骨湯底) $78-"

我幾大食GA, 所以當然要"3件"啦
''3件''厚切豚肉拉麵 (博多極濃豬骨湯底) $78-
今次我要試D未試過既湯底~

(札幌明太子極濃麵豉湯底) 所配既明太子
"本格美國牛肋肉 (東京極上牛骨醬油湯底) $88"

牛肋肉份量唔少, 加埋D脆蒜同醬汁, YUMMY~ 牛骨醬油湯底比較清~ 有牛骨味, 但不是我喜歡的, 都係大愛豬骨湯底~
本格美國牛肋肉 (東京極上牛骨醬油湯底) $88
麵質合格, 吸到個湯底D味入去~~ 鹼水味唔會太多, GOOD~
拉麵
以前拉麵都就只得醬油 & 豬骨湯味~

宜家就越黎越多元化~~ ^^ 岩晒鍾意試新野既我~~

我好鍾意食拉麵架, 希望可以起香港有更加多出色又真材實料既拉麵店~~!!!
題外話/補充資料: 呢到D叉燒偏瘦, 食起黎會比較乾身, 所以黎呢到我會食"厚切豚肉"~ 如果怕肥, 唔鍾意食肥膏既野, 就可以試下牛肋肉^^
2013-09-26
''3件''厚切豚肉拉麵 (博多極濃豬骨湯底) $78-