2018-08-11 42 瀏覽
肥妹仔我成日都會去一啲連鎖店食pizza,但係就好少去一啲正宗嘅小店食意大利薄餅,難得今晚肥妹仔有位同事想食喺灣仔嘅一間正宗意大利pizza,肥妹仔梗係say yes去啦!!!!一入到門口肥妹仔已經聞到一陣好香嘅薄餅味,因為佢嘅薄餅係喺門口位置即叫即整,見到個店員即場喺度拉個薄餅,再塗上芝士同蕃茄醬,真係未食已經流曬口水~意大利媽媽肉醬千層麵 $139肥妹仔去連鎖店都會叫肉醬千層麵,難得嚟到一間食正宗意大利薄餅嘅餐廳,有點會唔試下呢?碟千層麵一上到枱,見到啲蕃茄醬同芝士仲係沸騰。塊麵包烘得非常脆, 沾上番茄醬同芝士食一流!! 基本上呢個千層麵全碟都係肉醬味同芝士味主導, 但不得不提佢嘅肉醬非常香 ,但係個醬汁非常多,每食一啖麵都食到濃濃番茄醬味同芝士味,而且拉絲嘅感覺亦都好澎湃!!!Half/Half ~ 煙三文魚芝士& 暴龍 13吋 $160貪心嘅肥妹仔同同事商量後決定叫half halfpizza,咁就可以一次過試曬兩款唔同嘅口味!肥妹仔我揀咗煙三文魚芝士,煙三文魚芝士係有煙三文魚同兩款唔同嘅芝士,個base就都係番茄醬, 煙三文魚嘅份量好多, 每一塊pizza都食到三文魚同芝士,

意大利媽媽肉醬千層麵 $139

貪心嘅肥妹仔同同事商量後決定叫half halfpizza,咁就可以一次過試曬兩款唔同嘅口味!肥妹仔我揀咗煙三文魚芝士,煙三文魚芝士係有煙三文魚同兩款唔同嘅芝士,個base就都係番茄醬, 煙三文魚嘅份量好多, 每一塊pizza都食到三文魚同芝士,鐘意食海鮮嘅肥妹仔表示好滿意~ 暴龍最主要係有兩款意大利辣肉腸,佢嘅辣肉腸好香黑胡椒味,而且一啲都唔會過鹹,鍾意食意大利辣肉腸嘅朋友一定要試!!

凍檸茶 $28
肥妹仔至愛,次次出街食飯一定會嗌杯凍檸茶。

Nest Beer $55
呢款啤酒係由個店員哥哥介紹肥妹仔同同事飲嘅,佢唔似一般嘅啤酒只有麥香味,佢會飲落多種多咗一種果香-香蕉味,每一啖飲完之後都會飲得出有香蕉味同奶油味,好特別嘅啤酒。
2018-08-08