2022-05-23 537 瀏覽
家人特別帶我到佳餚薈冰室小廚,我說,就只是冰室一間有什麼特別? 首先老闆非常好客,安排我和家人入座後,熱情推介當晚有什麼必食小菜,以及限量食品。與家人商量後,一家四口決定叫以下食物。咕嚕肉十分出色! 已經好耐冇食過酸甜味夠,又不嗆喉,豬肉仲要掛汁又酥脆。碟底仲要冇咩油,呢個滿分必叫!本身家人叫半隻雞,老闆說而家有優惠,只要補多少少錢便可食到一隻雞,所以便試試。非常多謝老闆的推介,下一分鐘隔離檯叫炸子雞已沽清。炸子雞不算咸,沒有雪味,雞皮炸得薄薄一片,非常香脆,雞肉嫩滑有汁。如果大家想試炸子雞,最好預早訂,因為限量發售。鮮腐竹浸時蔬(白菜仔),份量很大,味道也很好,家人此時已經問下次幾時再黎食過油浸筍殼不錯,不過比起以上菜式,下次再光顧我應該會試其他菜式。雖然佳餚薈環境的確像冰室一樣,但食物出色程度比很多大酒樓出色,我會再光顧。

與家人商量後,一家四口決定叫以下食物。
咕嚕肉

炸子雞(預訂)

非常多謝老闆的推介,下一分鐘隔離檯叫炸子雞已沽清。

鮮腐竹浸時蔬

油浸筍殼魚