2019-05-21
Cwb揾食容易,但要又平又大碟就真係唔容易。食過大型商場的餐廳,有時都鐘意去下樓上店揾下好野食。而今次就試左呢間任食火鍋。成人$298一位加一,價錢都合理。有得任飲紅白同啤酒,真係好吸引。有時放左工想吹下水,間唔時去bar飲一杯都唔平,呢度有得食又有得任飲,真係好正!枱上個牌寫左紅白酒都係黎自法國,入口易,白酒唔酸,紅酒不會澀口,果真不錯!啤酒有hite,我朋友成餐飯飲左四罐,真係好爽。餐前小食有單邊炸雞翼,好正ar今次選了花膠螺頭藥膳雞鍋,上枱個煲已經好誇張,竟然係木桶特別設計,打咁耐邊邊真係第一次見。個桶好新淨,唔會又黑又舊,食得好安心。個煲個設計好得意,旁邊有幾個出湯位,可以去油去渣直接不湯黎飲,呢個設計用黎食藥膳鍋就真係好好啦,呢間餐廳好足料,d湯又濃,有時不湯真係唔容易。呢個設計可以自動不湯,大讚!個煲的設計其實都係配菜,最重要都係食物質素,個煲一打開蓋,成半隻雞在煲,真係睇落都知啖湯正,一路煲越來越濃,飲左勁多湯都唔口渴,冇問題ar!個set自動上菜有一大碟自家制手工丸類,真係好台式火鍋feel.味道都食得係新鮮整落,用料充足。當中我就最鐘意炸蝦乾墨丸,蝦乾夠惹味,墨丸味道
餐前小食有單邊炸雞翼,好正ar
個set自動上菜有一大碟自家制手工丸類,真係好台式火鍋feel.味道都食得係新鮮整落,用料充足。當中我就最鐘意炸蝦乾墨丸,蝦乾夠惹味,墨丸味道突出,質感而且窘竹彈牙,令人回味無窮,又新意又好好味,正!
特別一提呢度的即炸響鈴真係好食到喊,又大件又鬆化,唔會油到淋哂,爽得黎又鬆化,真係勁好食!
呢到的牛肉係牛頸脊,係我最鐘意食的部位,牛肉厚薄適中,有咬口,牛肉味濃,而且有少許牛脂味,每食一片都令我覺得好感動!
餐廳環境企理乾淨,冷凍櫃有膠簾封好,保持食物温度,防止變壞。
任夾食物有很多選擇,單係蔬菜都有七至八款,丸類都有我最愛的蟹籽丸、芝士丸同芝士腸。
重口味的朋友又可以選擇雞子同粉腸同豬紅,自助食物選擇多,而且都好啱食!
調味醬都清晰標示好,唔會一枱都係醬汁油份,乾淨衛生好啡滿意。
要卡位有卡位,要大圓枱又有,下次一班人黎食就最開心。
最後,餐廳待應服務都十分周到,又換碟又添湯,又幫隔離枱影相,又好nice,饂到最後已經好飽,重提我地有甜品tim.服務由心而發,質素非常好👍🏻