2019-05-15
最近食得比較重口味,體重飆升得太快,所以都需要穩一餐食個粥,清下腸。轉個灣咁岩見到靠得住。可能我黎既係茶點時間,所以都好多位。門口以及店內都有過往上電視,上報紙以及入選米芝蓮既資料。應該全都係老細非常自豪既時刻。本身想叫豬潤粉腸粥,但竟然賣晒。嗯,無計,咁唯有皮蛋瘦肉粥啦。怕一個粥唔夠就選多左個混醬腸粉。一上臺就見到一大碗粥,同只有豉油芝麻既齋腸。仲以為佢上錯左卑我,岩想叫個侍應,咁岩轉頭見到檯面有好多醬料。係眾多既醬料入邊穩到我要既芝麻醬同甜醬。咁仲好,因為可以按自己既喜好黎,我中意多多既芝麻醬,再落少少甜醬吊味。一啖落去,滿滿既芝麻香充滿口腔,再有少少甜醬,豐富口感。齋睇上面張相係唔係仲以為得大大碗白粥?其實唔係,因為佢D皮蛋同肉碎係底。皮蛋個花紋仲好靚。皮蛋份量唔少。but D肉差少少,可能我並不喜歡肉有陳皮味。
轉個灣咁岩見到靠得住。
本身想叫豬潤粉腸粥,但竟然賣晒。
係眾多既醬料入邊穩到我要既芝麻醬同甜醬。